Arkivbild. Foto: TT

Norrköping genomför pandemianpassat studentfirande

Uppdaterad
Publicerad

Utbildningskontoret i Norrköping meddelar att studentfirandet kommer att genomföras i juni. Men firandet blir ”i ett alternativt format, anpassat efter beslut och rekommendationer från nationella myndigheter”, skriver man.

– Studenterna har sett fram emot sin studentdag sedan första dagen på gymnasiet. Det är viktigt för oss att våra elever blir firade för sina prestationer, liksom de år de investerat i sin utbildning. Vi vill genomföra studenten i juni eftersom det är då elevernas skoltid är över. Efter sommaren är många på språng åt andra håll, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén, i ett uttalande.

Så förändras studenten:

  • Studentbalen kan inte genomföras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställs därför in.
  • Utspring genomförs klassvis. Släkt och vänner kan inte delta fysiskt på plats. Utbildningskontoret ser över möjligheter att webbsända utspringet för att anhöriga ska kunna vara med i någon form.
  • Mösspåtagning kommer att genomföras i någon form. Varje skola och elevråd kommer se över möjligheter att genomföra digitala tävlingar och uppdrag för att stärka samhörigheten under studentavslutningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.