Nu har Gruber fått besluten

Uppdaterad
Publicerad

Först idag kunde Motala kommun delge fastighetsägaren Thomas Gruber de förelägganden som utfärdats.

I två månader har kommunen och polisen i Motala försökt att få tag i fastighetsägaren Thomas Gruber för att delge honom flera beslut om att han inte får använda en del av sina fastigheter som bostäder. Om fastigheterna inte repareras blir det viten på hundratusentals kronor. Men Gruber har inte gått att nå, förrän i dag.

Kommunen har dömt ut flera av Grubers fastigheter. De anses inte ha en sådan standard att de kan användas som bostäder. Fukt, mögel och få toaletter är några av problemen som Motala kommun haft synpunkter på.

Tio dagars frist

När Gruber fick föreläggandena idag innebär det att han har tio dagar på sig att åtgärda bristerna. Om han inte gör det måste han betala vite. Totalt handlar det om fyra beslut som tillsammans kan betyda att Gruber måste betala flera hundra tusen kronor.

Gruber själv vill inte ställa upp på någon tv-intervju idag men säger att han oroar sig för de familjer som kan komma att stå utan bostad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer