Foto: Mikael Fritzon / TT

Nu kan alla över 18 år på Gotland boka påfyllnadsdos

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag, måndag, kan alla över 18 år på Gotland boka tid för att få en påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19. Det finns dock ingen allmän rekommendation att vaccinera sig med en fjärde dos om man inte tillhör någon riskgrupp.

Även om det idag inte finns en allmän rekommendation kan det vara bra för dig som är från 50 år och uppåt att ta en fjärde dos, skriver regionen på sin sajt. Risken för allvarlig sjukdom börjar öka redan i denna ålder.

För att kunna få vaccinet ska det gått minst fyra månader sedan senaste vaccineringstillfället. Bokningen sker via en app eller telefon. Det går dessutom att vaccinera sig på drop-in i Slite och Visby.

Gotland

SVT Nyheter Öst träffade nyligen ett antal besökare till vaccinationen mot covid-19 i Mäshallen i Norrköping. Hör dem berätta deras tankar om påfyllnadsdos i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Uppbokade tider på vaccinationscentralen vid Mässhallen i Norrköping. Hör och se hur några i kön tänker kring sin påfyllnadsdos. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet