William Strömberg, ny assisterande tränare för Linköpings FC. Foto: Djurgårdens IF

Ny assisterande tränare till LFC

Publicerad

William Strömberg blir assisterande tränare vid sidan av Olof Unogård i Linköpings FC. Han har skrivit på för tre år.

– Det känns väldigt bra, när LFC presenterade sitt förslag matchade det mina förhoppningar på ett tydligt sätt och valet kändes därmed helt rätt. Jag hade förhoppningar om att mitt nästa tränaruppdrag skulle innefatta arbete med seniorspelare på hög nationell nivå, i en roll där jag får vara med och driva träningarna och utveckla spelarna och laget. Det i kombination med att förbereda laget så noggrant som möjligt för att vinna varje match, säger William Strömberg i ett pressmeddelande.

Verksam i DIF i tio år

Tränare Olof Unogård säger att han anser Strömberg vara en mycket kompetent tränare och de har gått i samma klass på Gymnastik och idrottshögskolan.

William Strömberg har varit verksam i Djurgården i nära tio år. Under förra året verkade han som huvudtränare för klubbens U19-lag samt var delansvarig i klubbens U21-lag. Han arbetar också som assisterande tränare för svenska P16-landslaget, ett uppdrag som avslutas under våren 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet