Anita och Mariann Karsltröm hoppas nu på lite liv och rörelse vid Varamon. Foto: Fredrik Ahl

Kommunal simhall vid nya vattenlandet

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen visades planerna för det planerade vattenlandet vid Varamon upp för Motalaborna för första gången.

Motala hoppas bli en ny turistmagnet i Östergötland och Sverige när det danska företaget Lalandia vill bygga ett stort vattenland med tillhörande semesterhusanläggning vid Varamon. Planerna blev kända i december och nu har kommunen sett till att det finns tillräckligt mycket mark.

Vill ha simhall i anslutning

Under onsdagen fick motalaborna för första gången en chans att kika närmare på planerna.  Stugbyn planeras vid Folkets park och kommunen vill ha en kommunal simhall i anslutning till vattenlandet (se karta ovan i bildspelet).

Vattenland i Motala

– Det har stått högst upp på önskelistan hos medborgarna och bland annat finns en 50 metersbassäng med läktare med i planerna, säger Camilla Egbeth (S), kommunalråd Motala.

Klart om fyra år

Företaget hoppas på en halv miljon besökare varje år och menar att vattenlandet skulle kunna ge 400-500 nya jobb i Motala. Den nya anläggningen kan stå klar inom en fyraårsperiod.

– Jag tror det kommer bli kanonfint och mycket arbetstillfällen, säger Per Andersson, motalabo.

– Det har ju inte hänt nånting här på flera år så äntligen blir det lite liv och rörelse, säger Mariann Karlström, motalabo.

– Jag hoppas det blir som på 70-talet, säger Anita Karlström.

SVT Play: Här ser du hela tv-inslaget från presskonferensen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenland i Motala

Mer i ämnet