Nye regementschefen på plats på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Frykvall, tidigare anställd vid Försvarsmaktens högkvarter och tidigare chef för en av dess internationella insatser i Mali, tar nu över Sveriges mest omnämnda regemente, P18.

Vid en ceremoni på fredagen så tog han över regementet efter företrädaren Mattias Ardin. Magnus Frykvall blir ny chef samtidigt som delar av Europa befinner sig i krig, och strax efter regeringens besked att försvaret ska få ökade resurser. Detta kommer också att påskynda återuppbyggnaden av P18, som påbörjades 2016. Där finns vissa utmaningar för den nye chefen.

– En tillväxt är avhängigt av så mycket. Allt från att hitta boende på Gotland för anställda soldater till att få igång infrastrukturen  så att vi verkligen kan få skjuts i den här tillväxten som är helt nödvändig, säger Magnus Frykvall.

Se den nye regementschefen berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet