Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet ovan kan du höra vad Marika Karlsson tycker om att hon kanske får bo längre i ersättningboendet. Foto: SVT

Efter konkursen: Trebarnsmamman Marika bor i barack på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästerna skulle ha fått flytta tillbaka i slutet av mars. Nu har byggbolaget som har hand om renoveringen i Söderköping gått i konkurs och mycket är oklart.

– Jag blev väldigt förvånad för de hade ändå dragit igång bygget två-tre veckor innan. Sen får man helt plötsligt nys om att det ska gå i konkurs, säger en av hyresgästerna Marika Karlsson, som bor i en barack med sina tre barn.

Melanders bygg AB meddelade sin personal den 24 januari att företaget hade satts i konkurs. Arbetet för det kommunala fastighetsbolaget Ramunderstaden i Söderköping gällde stambyte och att göra nya badrum avstannade.

Att hyresgästerna tillfälligt skulle få bo i baracker har varit känt sedan länge, men konkursen gör att oron sprider sig för hur länge det kommer att vara, vilket Hem och Hyra var först med att berätta.

”Jättetrött på att flytta”

Seija Hummelgren bor i en av lägenheterna som just nu renoveras. Hon har redan varit med om en vända med boende i barack.

Först renoverades lägenheten hon bodde i på andra våningen. Eftersom hon har lite svårt att röra sig nappade hon på möjligheten att flytta till en lägenhet på bottenvåningen i grannhuset.

Rätt snart var det dags för renovering också av det huset. Att det nu kanske dröjer ännu längre innan hon kan flytta tillbaka är inte populärt.

– Jag är jättetrött på att flytta och på ovissheten. Vart flyttar jag nu nästa gång, frågar sig Seija Hummelgren.

Varför Melanders bygg AB gick i konkurs undersöks just nu av konkursförvaltare.

I klippet ovan hör du henne och Marika Karlsson om tillvaron och ovissheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet