Foto: Claudio Bresciani/TT

Östergötland en av de regioner med flest postcovid-sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland är den region som har flest postcovidpatienter i den specialiserade vården i förhållande till befolkningen. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen.

Flest patienter med postcoviddiagnos i den offentliga primärvården hade Region Uppsala med 138 patienter per 100 000 invånare. Samma siffra för Östergötland är 122 postcovid-patienter per 100 000 invånare.

Samtidigt var Östergötland den region som hade flest postcovid-patienter i den specialiserade vården med 50 per 100 000 invånare. Efter det följer Gotland.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Antalet patienter med postcoviddiagnos var högre i den offentliga primärvården än i den specialiserade vården i alla regioner utom Västernorrland, säger Anna Bennet Bark, enhetschef vid Socialstyrelsen i ett pressmeddelande.

Socialstyrelsen betonar dock att siffrorna är osäkra, då det inte varit möjligt att samla in data på individnivå.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet