Dennis Örnborg vid polisen tror att det kommer bli mindre trafik än vanligt under påskhelgen Foto: SVT/Mikko Lindskog// TT/ADAM IHSE /

Polisen: Påsktrafiken väntas bli mindre i år

Publicerad

Påsken är normalt en stor reshelg, men i år väntas fler stanna hemma. Trafiken på våra vägar har redan minskat som en följd av coronakrisen.

Polisen i Östergötland vet sedan tidigare att det blir mycket trafik under påskhelgen, främst på skärtorsdag och annandag påsk. I år är det naturligtvis annorlunda.

– Nu är det lite speciellt med tanke på pandemin. Det kommer förmodligen bli mindre trafik, men det kommer bli en hel del ändå, säger Dennis Örnborg, polis med lång erfarenhet av trafikövervakning.

Mindre privatbilar på vägarna

I Östergötland är det främst E4:an genom länet och E22:an förbi Söderköping som brukar kräva insatser från polisen.

Under de senaste veckorna har polisen märkt att det är mindre privatbilister på vägarna. Yrekstrafiken verkar dock fortsätta i ungefär samma omfattning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.