När taxiresan var slut blev taxichauffören hotad med gevär. Arkivbild. Foto: TT

Passagerare hotade taxichaufför med gevär

Uppdaterad
Publicerad

Taxiresan var avklarad. De fem männen hoppade ur de två taxibilarna. Då hämtade en av passagerarna ett gevär i bostaden och riktade det mot en av taxichaufförerna.

Det var en hyfsat lång körning, från Mjölby till ett hus på landet utanför Linköping. Och det hade hunnit bli sent på natten.

Hämtade ett gevär

Klockan var ungefär halv fyra natten mot söndag när taxichauffören bromsade in framför bostaden där passagerarna skulle gå av. Det var fem män som åkte taxi, i två olika taxibilar.

Linköping

Då gick en av männen in i bostaden, hämtade ett gevär och riktade det mot taxichauffören.

Varför mannen hotade taxichauffören vet polisen ännu inte. Förhör ska hållas.

Polisen skickade förhandlare

Eftersom det handlade om ett vapenhot skickade polisen flera patruller och även en förhandlare. Det dröjde därför en stund innan polisen kom till platsen. Då hade den hotfulla situationen löst sig.

Ingen av de fem männen som åkte i taxibilarna är kända av polisen sedan tidigare eller dömda för något brott, enligt polisens presstalesman. En man i 35-årsåldern greps strax före klockan 6 på morgonen. Han har licens för att ha ett gevär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet