Foto: Janerik Henriksson/TT

Polis beslagtog flera ”målvaktsbilar” i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

Polisen beslagtog under fredagseftermiddagen fyra bilar i Nyhem i Finspång. Ägaren visade sig ha 14 000 kronor i obetalda p-böter.

Upprinnelsen var att en parkeringsvakt under förmiddagen fann en parkerad bil med falska registreringsskyltar i Nyhem i Finspång. Fordonets rätta registreringsnummer visade att bilen ägs av en man i 20-årsåldern med en tjock bunt obetalda parkeringsböter.

På samma parkeringsplats hittades ytterligare tre bilar felparkerade och även de ägs av mannen. Polisen tog då beslutet att beslagta alla fyra fordonen enligt bilmålvaktslagen; lagen om rätt att ta fordon i anspråk för fordringar på vissa skatter och avgifter.

– Vi har rätt att beslagta bilar om ägaren har mer än 5 000 kronor i obetalda böter, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet