Foto: Pontus Altin

Polisinsats på Gotlandsfärjan i Nynäshamn

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen pågick en polisinsats på Destination Gotlands fartyg M/S Visborg som låg vid kaj i Nynäshamn.

Polis kallades till platsen när tre kvinnor, tillsammans med ett barn, barrikerade sig inne i en hytt på färjan under onsdagsförmiddagen. Timmar senare larmades räddningstjänst till platsen efter larm om att det brann inne i en av hytterna.

Under eftermiddagen fick polisens insatsstyrka till slut ta sig in i hytten där kvinnorna befann sig med hjälp av cirkel- och motorsåg, enligt uppgifter till SVT. Fyra ambulanser ska också då också ha kört ombord.

Gotland

Tre kvinnor gripna – ingen skadad

Klockan 16.35 så meddelade polisen att dramat var över och att man tagit sig in i hytten. Ingen person ska ha kommit till skada fysiskt.

De tre kvinnorna är frihetsberövade och barnet har tagits om hand av sociala myndigheter. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot.

Ingen fara för allmänheten

Under hela dramat fanns det inte några passagerare ombord på färjan, enligt Destination Gotland. Och enligt polisen var det aldrig någon fara för allmänheten.

Eftermiddagsturen från Visby till Nynäshamn klockan 16.30 ställdes in, men enligt rederiet ska fartyget avgå 20:45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet