• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT/SVT

Vaccineringen går vidare – gruppen 85 till 89 står på tur

Uppdaterad
Publicerad

I början av nästa vecka får alla invånare i Östergötland i åldersgruppen 85 och 89 ett brev med information om hur det går till att bokat tid för vaccinering.

– Det är glädjande att vaccineringen går enligt plan. Att regionen från och med nästa vecka kan ta nästa steg och erbjuda vaccinationstid för personer över 85 skapar både hopp och framtidstro, säger regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) i ett pressmeddelande.

Gruppen 85 till 89 år består av totalt omkring 8600 personer i Östergötland.

– Tillgången på tider för vaccination kan fortfarande vara begränsad tidvis och det kan ta några dagar innan man får en tid. Men det kommer upp nya tider hela tiden, så det är bara att försöka igen.  Alla kommer att erbjudas vaccinering, säger Rickard Lundin, särskild sjukvårdsledning i Region Östergötland i ett pressmeddelande.

Fas 1 i slutfasen

Samtidigt börjar Östergötlands fas 1 av vaccineringen att nå slutfasen. Men under en tid kommer vaccinationerna i fas 1 och fas 2 ske parallellt.

– Vi vaccinerar så fort vi kan och anpassar hela tiden planerna efter vilket vaccin vi får och hur mycket vaccin vi får. Det innebär att vi behöver vaccinera olika grupper parallellt, säger Rickard Lundin.

På 1177 finns tidsplanen för vaccineringen i Östergötland. Du hittar länken här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet