Johnny Ly, driftchef för en restaurang i ett köpcentrum i Linköping, beskriver den nya situationen som tortyr. Foto: Mimmi Moberg/SVT

”Det som händer nu är ju tortyr”

Uppdaterad
Publicerad

Nu får enbart en person sitta vid ett bord och äta på matställen som ligger i köpcentrum. Det här efter nya beslut från Folkhälsomyndigheten. SVT Nyheter Öst besökte under måndagen en restaurang i ett köpcentrum i Linköping, vars driftchef beskriver den nuvarande situationen som tortyr.

Det var på fredagen, 26 februari, som Folkhälsomyndigheten presenterade nya föreskrifter för matställen som ligger i köpcentrum och inte har egen entré. Från och med måndagen, 1 mars, får man inte längre sitta fler än en person vid ett bord på matställena. Det enda undantaget är om man har barn eller personer i behov av stöd i sitt sällskap.

”Tortyr”

Johnny Ly är driftchef för en restaurang i Linköping och enligt honom ledde Folkhälsomyndighetens besked till att de fick ändra om allt i restaurangens planering över helgen.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Det som händer nu är ju tortyr, säger Johnny Ly.

Hör Johnny Ly berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet