• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Fastigheten Atterdag 6 till höger i bild Foto: Veronica Gardell, SVT

Rivningslov i Visby ska överprövas av länsstyrelsen

Publicerad

Länsstyrelsen på Gotland har beslutat att överpröva beslutet om rivningslov för fastigheten Atterdag 6.

Från och med november 2018 ska alla rivningslov i Visby innerstad prövas av länsstyrelsen för att stärka skyddet för kulturmiljön. Till grund för det beslutet ligger erfarenheterna av ett rivningslov gällande fastigheten Visby Atterdag 6.

I maj i år beviljade miljö- och byggnämnden rivningslov för tre byggnader på fastigheten Atterdag 6 vid Södertorg och nu har länsstyrelsen beslutat att överpröva beslutet.

– Vi vill försäkra oss om att riksintresset för kulturmiljövård i Visby innerstad har beaktas, säger Unni Karlsson, samhällsplanerare på länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet