Under måndagen hittades en sälkut påkörd i Lindö Foto: Mats Ekeberg

Sälkut påkörd av bil i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen hittades en sälkut påkörd i Lindö, uppger Mats Ekeberg, kommunjägare i Norrköping. Sälkuten är den tredje som hittats i Norrköping den senaste tiden.

– Det ser inte ut som att det rör sig om samma säl som vi släppte ut i vattnet i fredags, säger Mats Ekeberg och tillägger att detta är den tredje som hittats i Norrköping den senaste tiden.

Ledsamt nog har sälen dött efter att ha blivit påkörd, föraren har dessutom lämnat platsen uppger kommunjägaren. Sälen hittades vid Lindöbadet nedanför backen från Aborreberg.

– Att inte föraren hann bromsa på en sträcka med så låg hastighet är märkligt och sälar rör sig inte speciellt fort. Man tycker att föraren borde ha uppmärksammat sälen, säger Mats Ekeberg. Och tillägger att det hela är så ledsamt.

Sälen ska nu obduceras för att fastställa dödsorsak.

Foto: Mats Ekeberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.