Sara Skyttedal på Kristdemokraternas valvaka 2018 på At Six i Stockholm. Foto: Jessica Gow/TT

Skyttedal ett av KD:s toppnamn i EU-valet

Publicerad

Sara Skyttedal och David Lega blir Kristdemokraternas toppkandidater i valet till Europaparlamentet nästa år.

Vid en presskonferens förklarade partiledaren Ebba Busch Thor att Kristdemokraterna satsar på att fördubbla sitt inflytande i parlamentet nästa år och alltså gå från nuvarande en parlamentariker till två.

Slutgiltigt beslut kring listan till Europavalet kommer att fastställas av Kristdemokraternas partifullmäktige, som också kommer att anta det europapolitiska programmet

SVT Nyheter Öst har sökt Sara Skyttedal, men hon hänvisar till skriftliga kommentarer:

– Både jag och David är väldigt tacksamma för det förtroende som visats oss. Samtidigt är vi ödmjuka inför att detta är ett förslag, och att frågan om listan avgörs av partifullmäktige i slutet av månaden.

– De internationella och europapolitiska sammanhangen har varit en viktig del av mitt politiska liv under mer än ett decenniums tid. Jag tror att Kristdemokraterna kan spela en ännu större roll i EU-samarbetet och vill gärna vara med och omsätta de erfarenheter jag har i praktiken. Det blev därför naturligt att tacka ja till nomineringar när frågor om jag ville ställa upp började komma tidigare i höstas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet