Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kaféets kiosk bestod av ett lusthus från 1800-talet, som nu har stora skador efter branden. Se hur branden har skadat kiosken i klippet. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Sommarkafé i Norrköping började brinna – polisen utreder mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen började kiosken till ett sommarkafé på en innergård i centrala Norrköping att brinna. Polisen utreder nu händelsen som mordbrand.

Klockan 09:26 larmades polis och räddningstjänst till kaféets kiosk på en innergård vid Saltängsgatan i Norrköping som börjat brinna.

Branden släcktes ungefär en timme senare och ingen person ska ha kommit till skada. Men kiosken har fått stora skador. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Vi ser inga naturliga orsaker till branden. Vi har pratat med ägaren till kiosken och vittnen och det stärker vår teori, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Polisen har även undersökt platsen och genomfört dörrknackning i området.

– Det finns ingen misstänkt person i nuläget. Vi samlar in den information som vi kan få till oss av vittnen och vi kollar kameror i området ifall de har spelat in något intressant, säger Angelica Israelsson Silfver.

Ägaren: ”Jag vet inte varför det här har hänt”

Sommarkaféets ägare, Susanne Andersson, har drivit kaféet Gubbens trädgård på platsen i över 20 år. Hon arbetade i trädgården inför den planerade öppningen den 1 maj, när en okänd person i huvtröja gick in på området och fram till kiosken.

– Personen vände sig om och lämnade platsen och då såg jag hur det kom rök ur kiosken och trädgården fylldes med rök. Det brann rejält, så personen måste ha kastat in någonting ordentligt. Det kändes som förloppet gick ganska snabbt, säger Susanne Andersson.

Kiosken som består av ett lusthus från 1800-talet är nu förstörd. Susanne tror inte det går att bygga upp miljön kring kaféet igen.

– Det kommer inte bli något mer kafé där, det har nog gått i graven. Jag vet inte vad som kommer att hända nu. Jag vet inte varför det här har hänt, säger Susanne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.