Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Saga Persson, Fanny Lindström och Stella Ungerth välkomnar initiativet att skapa mer trygghet under festnätter i Visby. I videon får du veta mer om projektet och hur det tas emot. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Säker hemgång efter blöt natt – så ska Stockholmsveckan i Visby bli tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt koncept testas under Stockholmsveckan i Visby i år, med vuxna som kan ge en hjälpande hand åt unga personer som har festat för mycket.

– Det gör ju att man speciellt som tjej känner sig extra trygg, säger Stella Ungerth som gör sin tredje Stockholmsvecka.

Just nu pågår Stockholmsveckan som innebär mycket festande i Visby innerstad. För att öka tryggheten och minska risken att någon råkar illa ut, testar man i år konceptet ”Säker hemgång”. Det är ett samarbete mellan Visby centrum, polisen, Region Gotland, Svenska kyrkan, Länsförsäkringar och representanter från näringslivet, som kan erbjuda en hjälpande hand till överförfriskade personer.

Onsdag till och med lördag finns ett tält uppställt på Stora torget.

– Vi har fått otroligt fin respons. På det stora hela har det varit väldigt många glada ungdomar och jag hoppas att det ska kunna fortsätta i samma anda, säger initiativtagare Magnus Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet