Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera medier väntade utanför domstolen för att försöka få en bild av den misstänkte mannen. Foto: RAI

Stort intresse i Italien för Sargonia-fallet

Uppdaterad
Publicerad

När mannen som misstänks ha mördat Sargonia Dankha under tisdagen fick frågor av åklagaren valde han att inte svara. På plats vid domstolen fanns flera italienska journalister.

Mediaintresset i Italien har varit stort. Flera frågor har väckt intresse. Går det att i en italiensk rättegång använda sig av bevis från den svenska polisutredningen 1995? Hur hanterar man det faktum att Sargonia Dankhas kropp inte har återfunnits.

Den misstänkte mannen, som idag är i 70-årsåldern, misstänktes och greps av den svenska polisen redan 1995. Ett tag efter att han släppts flyttade han till Italien och började ett nytt liv med en ny familj.

Tisdagens förhandling gick ut på att åklagaren formellt förde fram sina misstankar mot mannen och frågan var om mannen skulle fortsätta vara tagen i förvar eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sargonia Dankhas försvinnande

Mer i ämnet