Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ridskolechefe Lotta Johnsson vid Hageby ridklubb tittar ut över förödelsen efter branden. Hör henne berätta i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

Stort stöd till Hageby ridklubb efter mordbranden

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på lördagsmorgonen brann en ladugård vid Hageby ridklubb i Norrköping ner till grunden. En man i 25-årsåldern häktades under tisdagen misstänkt för grov mordbrand. Idag säger ridskolechefen Lotta Johnsson att hon känner obehag över att detta har hänt så nära hästarna.

– Idag känner jag mest frustration och ilska.

Ridklubben har fått stöttning av medlemmar och kringliggande stallar efter händelsen. Främst i form av insamlade pengar, men också i form av foder till hästarna. Ett bekymmer i dagsläget är att förrådsbyggnaden brunnit ner.

Norrköping

”Besvikna på mänskligheten”

– Vi hoppas att försäkringen täcker, men det var först idag vi fått kontakt med försäkringsbolaget. Idag är många ledsna och besvikna på mänskligheten. Vi försöker vara starka och jobba på.

Lotta Johnsson säger att klubben försöker bedriva verksamheten som vanligt. Både för ekonomins och hästarnas skull.

Häst sköts i magen

Det är inte första gången det händer saker vid ridklubben: I januari 2019 brann det i ett stall där det fanns hästar. Lyckligtvis klarade de sig. I augusti 2020 sköts en häst i magen. Den var tvungen att avlivas.

Mer om mordbranden ser och hör du i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet