Cosplay-SM Foto: SVT

SVT sänder live från Närcon

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen går de nordiska mästerskapen i Cosplay av stapeln i Linköping och SVT sänder tävlingen live.

Närcon är inne på tredje dagen och huvudarrangören Samuel Anlér är mycket nöjd med 2016 års upplaga av Närcon Sommar, än så länge.

– Allt har gått jättebra och vi har haft tur med vädret också, säger han.

Närcon Sommar 2016

Nordiska mästerskapen

På lördagskvällen sker den stora tävlingen Nordic Cosplay Championship och där kommer SVT finnas på plats och sända tävlingen. Klockan 22.00 kan den som vill titta på tävlingen i SVT2 eller redan från klockan 21.30 med uppsnack här på webben.

– Det är det största evenemanget under Närcon, absolut. Själv ska jag producera själva tävlingen och det är jättekul att göra, så det ser jag fram emot. En grej som publiken ska ha koll på är vår mellanakt, som produceras av Sofia Mustaniemi. Den brukar vara jättebra, säger Samuel Anlér.

Slagit rekord igen

Än vet inte arrangörerna exakt hur många som kommit till Linköping för att delta i Närcon, men Samuel Alnér säger att det är uppåt 9 000 besökare.

–Det kommer att vara ett publikrekord.

Att Närcon har vuxit lavinartat är det ingen tvekan om och det märks till exempel under tävlingarna på Main Stage, där det får plats tusentals besökare.

– Vi har tre videoskärmar. Två på sidorna, och en i mitten som många cosplayare använder som kuliss till sina framträdanden. Jämfört med första Närcon jag arrangerade, 2002, när det kom 170 besökare så är det en stor skillnad, säger Samuel Anlér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Närcon Sommar 2016

Mer i ämnet