Magnus Lindberg vd för Tillväxt Motala Foto: Axel Brantemo

Tar emot företagarnas oro: ”Ser sina livsverk försvinna”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Lindberg är vd för Tillväxt Motala och har i coronapandemin en lite annorlunda arbetssituation. Han tar emot ett tjugotal samtal om dagen från oroliga företagare.

Frågorna och oron eskalerade när beskedet kom om att Vätternrundan blir inställt.

– Att Vätternrundan ställdes in kom som ytterligare ett hårt slag och framförallt för dem inom hotell och restaurangbranschen, säger Magnus Lindberg, vd Tillväxt Motala.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Många kommuner i vårt bevakningsområde vittnar om en mycket ansträngd situation och det är främst hotell- restaurangbranschen och turistnäringen som befinner sig i en djup kris.

– Det är en väldig blandning av företag som hört av sig. Först var det framför allt från besöksnäring och restauranger, och är det fortfarande till stor del. Väldigt mycket har kretsat kring karrensdagen och sedan permitteringsreglerna. Vi har även fått en hel del frågor om samhällsnyttiga verksamheter, vilka som räknas dit och hur det ska fördelas. Nu får vi även en del frågor om regeringens nya förslag om hyresreduceringar.

Flera mindre kommuner i vårt bevakningsområde hänvisar till regionens stödlinje för drabbade företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet