Foto: SVT

Tekniska verken tar inte emot anti-pris

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen tilldelades det kommunala bolaget Tekniska verken ett anti-pris för deras miljöarbete. Ett pris de inte tänker ta emot.

Det är organisationen Älvräddarna som tilldelade bolaget sitt årliga pris ”Miljösämsta elbolag 2016”. I ett pressmeddelande meddelar nu bolaget att de inte kommer att ta emot priset.

Tar situationen på stort allvar

Anti-priset tilldelades bolaget för deras hantering av situationen vid sjön Yxern i Kalmar län. Bolaget är den största delägaren i det regleringsföretag som kontrollerar vattennivån i sjön. I pressmeddelandet skriver bolaget att de tar situationen vid sjön på största allvar och att de även anser att ”läget är mycket bekymmersamt”.

Vill inte kommentera

Bolaget menar att organisationen, som gett dem utmärkelsen, ”under en längre tid bedrivit en kampanj” mot dem och att kampanjen inte varit objektiv. Dessutom menar de att den ibland varit felaktig.

Tekniska verken vill vidare inte kommentera ämnet då SVT söker dem under fredagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenkraften dränerar

Mer i ämnet