Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Theodor Engström, 32, misstänks för mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby. Foto: Patrik Widegren/SVT//Henrik Montgomery/TT/Expo

Theodor Engström åtalas 1 november för mordet i Almedalen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Henrik Olin säger nu att förundersökningen är i stort sett klar och att han kommer att väcka åtal mot Theodor Engström den 1 november.

– Utredningen är färdig och har gått ut till försvararen och målsägandebiträdena för så kallad slutdelgivning. Så vi är på sluttampen, säger Henrik Olin.

I samband med att åtalet väcks så kommer sannolikt också en pressträff att hållas i Stockholm.

Fler offentliga personer

Under utredningen har det framkommit att Theodor Engström, förutom Ing-Marie Wieselgren och Annie Lööf, hade planer på att attackera fler personer. Vilka dessa personer är vill åklagaren inte gå ut med.

– I den här utredningen finns ett antal namn som den misstänkte själv har nämnt och skrivit om i det digitala beslaget som vi har i ärendet. Gällande de personerna så har jag inte tagit upp dem som målsägande och jag har inte inlett förundersökning gällande förberedelser till brott mot de personerna. Detta av den enkla anledningen att det inte alls är lika konkretiserat som i förhållande till misstankarna där Annie Lööf är målsägande.

Men det handlar om offentliga personer?

– Ja det kan man säga.

Rättegången planeras att hållas i Gotlands tingsrätt.

– Ja det kommer den att göra om inte det görs någon bedömning som ändras i sista sekund på grund av någon hotbild eller någonting, säger Olin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet