Theodor Engström, 32, misstänks för mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby. Foto: Henrik Montgomery/TT/Expo

Theodor Engström omhäktas – misstänkt för terroristbrott

Uppdaterad
Publicerad

Theodor Engström som misstänks för mordet på Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan tidigare i år har omhäktats misstänkt för terroristbrott. Det framgår av handlingar från Gotlands tingsrätt.

Theodor Engström är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott den 6 juli 2022, då Ing-Marie Wieselgren attackerades med kniv på Donners plats mitt under pågående Almedalsvecka. Han är också fortsatt på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terroristbrott mellan den 19 juni och 6 juli i år.

– Utredningen rullar på med full kraft och i min värld är det inget konstigt att en sådan här utredning tar tid. Vi måste vara mycket noggrana vid den här typen av utredningar och det är mycket it – telefoner och datorer som ska gås igenom, säger Henrik Olin, kammaråklagare.

Annie Lööf var måltavla

Sedan tidigare står det klart att Centerpartiets Annie Lööf var måltavla. 

Den misstänkte häktades med restriktioner och åklagaren har begärt förlängning av åtalstiden till den 13 oktober 2022. Enligt häktningsprotokollet motsatte sig Theodor Engström inte att vara fortsatt häktad.

– Han gick med på att vara fortsatt häktad utan förhandling, säger Henrik Olin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivdådet i Almedalen

Mer i ämnet