Vice chefsåklagare Malin Axelsson. Foto: SVT

Två månader efter kvinnomordet – åklagaren vill förlänga åtalstid

Uppdaterad
Publicerad

Vice chefsåklagare Malin Axelsson kommer begära en förlängning av åtalstiden i utredningen av kvinnomordet i Linköping.

Det var till i morgon, onsdagen 9 juni, som åtalet skulle vara väckt i ärendet om kvinnomordet i Linköping. Något som beslutades under en omhäktningsförhandling i maj.

Nu meddelar vice chefsåklagare Malin Axelsson att hon kommer begära ytterligare en förlängning.

Kvinnomordet på Resecentrum

– Utredningen är inte klar. Begärda analyser och protokoll är ännu inte klara. Arbetet med att analysera övervakningsfilm och lagringsmedia pågår alltjämt. Det har hållits en mängd förhör i utredningen och det återstår fortfarande förhör att genomföra. Ytterligare förhör med den misstänkte behöver ska också genomföras, säger Malin Axelsson.

Enligt åklagaren så har man en bra uppfattning av vad som hände den 15 april på resecentrum.

– Bevisläget är gott och enligt mig och utredarna är den misstänkte alltjämt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Man häktad för mordet

Det var i april som en kvinna mördades vid resecentrum i Linköping. En man, i 40-årsåldern, kunde gripas på platsen och sitter häktad misstänkt på sannolika skäl för mord.

Mannen har under utredningen genomgått en paragraf 7-undersökning, där det bedömdes att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnomordet på Resecentrum

Mer i ämnet