Nu välkomnas alla i riskgrupp 18 år och äldre samt övriga invånare från 55 år och uppåt att boka tid för vaccination mot covid-19 Foto: SVT

Vaccin erbjuds till hemlösa i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötlands vaccinteam ska nu besöka Ria center så att personer som lever hemlöshet och annan social utsatthet ska kunna vaccinera sig mot covid-19.

Boende på socialkontorets boendeenheter BoA-gården, Gränden och Elsa är en del av målgruppen. För att nå målgruppen arbetar man nu mycket med information.

– Vi jobbar med att försöka röja så många eventuella hinder som möjligt. Våra medarbetare kommer till exempel tillsammans med Ria att erbjuda skjuts och motivera och sprida information om vaccineringen, förklarar Maria Torgersen, verksamhetschef för vuxenverksamheten i en kommentar på Norrköpings kommuns hemsida.

SVT Nyheter Öst har tidigare pratat med Sanna Detlefsen, direktor Linköpings stadsmission om hur pandemin påverkat personer som lever i utsatthet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet