Vaccinationerna i full gång på centralen i Finspång Foto: TT/ Fredrik Sandberg

Vaccinationerna i full gång på centralen i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

I Östergötland är regionen i full gång med fas två av vaccinationen mot covid-19 och en av centralerna där man kan vaccineras i länet är det gamla lasarettet i Finspång. Nu säger verksamhetschefen att man även förbereder för den kommande massvaccineringen. 

Vaccinationscentralen i Finspång öppnade dörrarna i mitten av januari, och just nu tar de emot patienter som är 65 år eller äldre, som ingår i fas två. Inom kort tar man även emot brukare inom LSS.

– Sedan följer vi både Folkhälsomyndigheten och regionens plan för vaccinationsordningen. Planen är att vi ska vara fortsatt i de här lokalerna för att vaccinera Finspångsborna, säger Malin Creutz, verksamhetschef för vårdcentralen i Finspång.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland
På vaccinationscentralen förbereder man även för kommande massvaccinering. Hör verksamhetschefen berätta om planerna i videon ovan. Foto: SVT

Förberedelser inför fas fyra

I regionens vaccinationsplan står det numera att man planerar att preliminärt sätta igång fas fyra, det vill säga den sista fasen i vaccinationsplanen, i slutet av maj. Det blir då den så kallade massvaccineringen, något som Malin Kreutz säger att de planerar inför.

– När det blir utökad vaccination så är lokalen rustad för det, säger hon.

Hör hur man planerar inför vaccineringen framöver i Finspång i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet