Foto: Niklas Luks

Ytterligare en häktad för mord i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man som sedan tidigare sitter anhållen begärdes under torsdagen häktad för mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Det var 9 april som en 37-årig man sköts till döds utanför en snabbmatsrestaurang i Ingelsta i Norrköping. Den mördade ska ha varit en ledargestalt i mc-gänget No Surrender och polisen har utrett en hotbild mot mannen.

Mc-gänget har varit måltavla vid flera våldsamma händelser i mellersta Sverige, bland annat dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping den 5 december 2019. 28-åringen är sedan tidigare ostraffad.

– I nuläget är sex personer häktade, den första häktades 13 april. Under sommaren har utredning fortsatt och lett till att den nu aktuella mannen misstänks för brotten. Mannen är 30-årsåldern, säger kammaråklagare Karin Sandén som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

Gängmorden i Norrköping

Häktningsförhandlingen hålls klockan 14 imorgon fredag. Åklagaren kan inte kommentera utredningen mer eftersom tingsrätten beslutat om yppandeförbud.

Uppdatering fredag 4 september:

28-åringen häktades med restriktioner och åtal ska vara väckt senast 17 september. Sju personer är därmed häktade i ärendet.

Se bilder från händelserna i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet