Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag har vuxit som person, säger Sandra Svensson om tiden efter skjutningen på Field's. Hon och kompisen Juni var på köpcentret den 3 juli. Hör mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT & EPA/MADS CLAUS RASMUSSEN

Sandra sköts på köpcentret i Köpenhamn: ”Ingen hjälpte mig”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Svensson, 16, från Kristianstad hade väntat i tre år på att få gå på en Harry Styles-konsert. Den 3 juli var det dags – men några timmar innan konserten skulle börja blev hon skjuten på Field's köpcentrum i Köpenhamn.

Det har nu gått drygt en månad sedan skottlossningen på Field's köpcentrum i Köpenhamn, där tre personer dödades och flera personer skadades. En av dem som skadades var Sandra Svensson från Kristianstad.

– Jag kände att det blev varmt och sedan hörde jag skottet, säger Sandra Svensson som vårdades i nästan en vecka på danskt sjukhus.

Hör mer av Sandras historia i videoklippet ovan – bland annat om hennes frustration när hon först inte fick hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.