Renoveringen börjar med en gång Foto: TT/Johan Nilsson

Affären klar: MKB köper del av Kinesiska muren

Uppdaterad
Publicerad

En mångmiljonaffär gick i lås när MKB under onsdagen tog över brf Taxeringsrevisorn i Kinsesiska muren. 80 miljoner kronor har de betalat – pengar som räcker till att betala både föreningens skulder och ersätta medlemmarna med cirka hälften av vad de betalat för sina bostadsrätter.

Redan dagen efter köpet inleddes renoveringen av brf Taxeringsrevisorn i Kinesiska muren. Bostadsrätter ska bli hyresrätter och man vill komma igång med arbetet så fort som möjligt.

– Så som de boende har uttryckt det i artiklar och under besiktningar, så vet vi att det till exempel varit undermåligt med värme. Arbetet med det måste ske fort, speciellt nu när vi är i den kalla perioden av året, säger Gunnar Östenson som är transaktionsansvarig på MKB, till Sydsvenskan.

”Ett stort steg”

När bostadsföreningen godkände MKB:S erbjudande pratade SVT med en av de boende, Sibel Hasan, om rädslan för att det fortfarande inte skulle gå i hamn som tänkt. I dag välkomnar hon avslutet.

– Jag tror det kommer bli jättebra. Det är ett stort steg för de som bor där. Jag är också väldigt glad över att alla samtal med myndigheter, media och politiker gett resultat, säger Sibel Hasan till Sydsvenskan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.