Skotthål rakt igenom en stolpe framför polis på plats på Drottninggatan i Malmö. Sex personer sköts här på öppen gata. Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagaren: ”För varje timme som går klarnar bilden”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och åklagaren är mycket förtegna om vad de kommit fram till efter morden på Drottninggatan i Malmö. Förundersökningen leds av åklagare Magnus Pettersson som berättar varför de lämnar så knapphändiga uppgifter.

– Vad det gäller själva händelseförloppet på platsen så går vi inte ut med några uppgifter och anledningen till det är att vi måste kunna höra dem som har gjort iakttagelser utan att de är påverkade av vad de har läst i media kring vad det är som har hänt på platsen, säger Magnus Pettersson.

Han vill inte heller kommentera om den eller de som sköt åkte i ett fordon.

– Det hör också till de saker som vi måste höra folk om. Jag har sett att det har figurerat uppgifter i media om olika typer av fordon.

Analyserar kommunikation och trafik

I utredningen arbetar man nu efter en upparbetad plan för hur den här typen av händelser ska hanteras. Just nu pågår förhör, den tekniska utredningen och olika typer av informationsinhämtning. Dessutom analyseras kommunikation och trafik i samband med skottlossningen.

Morden skedde i måndagskväll när någon eller några sköt sex personer, tre unga män dog och tre skadades varav en allvarligt. Händelsen inträffade vid ett internetkafé längs drottninggatan i centrala Malmö, det var tidig kväll och fortfarande helt ljust ute.

Berättar inte om misstänkt finns

Magnus Pettersson berättar inte om det finns någon misstänkt.

– Det gör jag aldrig men ingen är frihetsberövad, säger han.

Just nu kartläggs vad som har hänt på brottsplatsen före och efter skjutningen.

– För varje timme som går klarnar bilden men vi har mycket kvar att göra innan vi får hela bilden, säger Magnus Pettersson.

Motivet till skjutningen får visa sig i utredningen säger han och vill inte kommentera det vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet