Foto: Emil Langvad / TT

Misstänkte mördaren ännu inte hörd

Uppdaterad
Publicerad

Den man, i 40-årsåldern, som greps efter gårdagens knivmord i ett p-hus i Lund, är på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin hustru. På torsdagskvällen kommer polisen hålla förhör med honom.

Under torsdagseftermiddagen har den misstänkte gärningsmannen opererats efter de skador han fick då han krockade med en buss, efter att ha försökt fly från Lund.

Den döda kvinnan som avled på sjukhus är mannens hustru.

Mord i P-hus

– Misstankarna mot honom är mycket starka, säger åklagare Kristina Wedelsbäck.

– Jag har inte haft kontakt med polisen ännu men tanken är att vi ska ha ett förhör vid 18-tiden ikväll och då även delge honom misstanke, sa Anders Elison, den misstänkte gärningsmannens advokat, på torsdagseftermiddagen till SVT Nyheter Skåne.

SVT Nyheter Skåne har sökt advokaten under torsdagskvällen men inte lyckats nå honom. Men enligt uppgift till Sydsvenskan ska inget förhör ha kunnat ske på torsdagskvällen, då mannen fortfarande är nedsövd efter en operation.

Ännu inte förhörd

Den misstänkta mannen har legat nedsövd på sjukhuset i Lund, med skador han fick efter att han krockat med en buss under tisdagseftermiddagen. Under torsdagseftermiddagen har han även opererats för sina skador. Han har därför varken förhörts eller kunnat delges misstanke om mordet på hans fru ännu.

Åklagaren tror att häktningsförhandlingar kan hållas redan nu på fredag, om det går att lösa rent praktiskt med tingsrätten med tanke på mannens tillstånd.

”Tror vi hittat mordvapnet”

Bevisläget ska enligt åklagaren vara starkt, med teknisk bevisning, obduktion och vittnen. 35 vittnen är i nuläget inskrivna i polisanmälan.

– Bevisläget ser väldigt bra ut. Det finns ögonvittne till dådet som ska höras av polisen och dessutom man har hittat kniven som vi tror är mordvapnet.

Vad kan du berätta om mordvapnet?

– Jag kan inte berätta mer i nuläget.

Relationen motiv till mordet

Enligt Kristina Wedelsbäck ska man kartlägga kvinnans liv och historia med mannen nogrannt. Mannen greps den 10 april för fyra fall av misshandel av familjemedlemmar, däribland hustrun. Fallet lades ner av åklagare den 13 april, bekräftar mannens advokat Anders Elison.

– Men jag kan inte bekräfta att det är hans familjemedlemmar som misshandlades. Däremot kan man ana att det är ett familjerelaterat brott, det brukar vara det när det rör sig om misshandel vid samma tillfälle, säger han.

Åklagaren bekräftar uppgifterna.

– Deras historia ihop är med största sannolik motivet till detta mord, helt enkelt ett relationsärende, säger Kristina Wedelsbäck till SVT Nyheter Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i P-hus

Mer i ämnet