Foto: Emil Langvad/TT

Attackerades när han hjälpte mordoffer i p-huset – överklagar

Uppdaterad
Publicerad

En man försökte stoppa dödandet på en kvinna i ett parkeringshus i Lund – då attackerades han av gärningsmannen. Åklagaren anser att gärningen ska bedömas som mordförsök – och det samlade straffet bör därför vara livstid.

I november dömdes en 43-årig man till 18 års fängelse för mordet på sin fru i ett parkeringshus i Lund. Åklagaren yrkade på livstid – men tingsrätten ansåg inte att omständigheterna var synnerligen försvårande.

Nu överklagas domen delvis till hovrätten.

Mord i P-hus

Åklagaren anser nämligen att gärningsmannens attack på den man som försökte stoppa dödandet ska bedömas som mordförsök och inte som olaga hot.

Den samlade domen bör i så fall bli livstids fängelse, skriver kammaråklagare Kristina Wedelsbäck i överklagandet.

Enligt åklagaren har gärningsmannen sprungit med höjd kniv efter den hjälpande mannen. Det finns inga tvivel om att gärningsmannens uppsåt varit att skada mannen till liv och hälsa, skriver Wedelsbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i P-hus

Mer i ämnet