Misstänkt för mord i Staffanstorp släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls på tisdagen, misstänkt för mord på en kvinna i Staffanstorp, släpptes på fredagen. Polisutredningen har hittills visat att det saknas tillräckliga skäl för att häkta mannen, enligt åklagaren.

För andra gången den här veckan släpptes den man som på tisdagen anhölls misstänkt för mord på en kvinna i 40-årsåldern utanför Staffanstorp natten till tisdag. På måndagen satt mannen även anhållen misstänkt för misshandel mot kvinnan, men släpptes även då.

– Det har varit ett intensivt polisarbete de senaste dagarna, som har mynnat ut i att brottsmisstanken mot mannen har försvagats så pass mycket att det inte finns tillräckliga skäl för att begära mannen häktad, säger Mathias Larsson, kammaråklagare vid Södra Skånes åklagarkammare, till SVT på fredagsförmiddagen.

Misstänkt mord/dråp utanför Staffanstorp

Den misstänkte mannen har enligt sin advokat Mikael Nilsson kommit hem och hittat kvinnan avliden varpå han larmat SOS. Han ska också ha flera vittnesuppgifter och bevis till stöd för var han befunnit sig innan kvinnans död.

Misstanke kvarstår

Förundersökningen gällande mordet på kvinnan fortsätter med förhör och teknisk analys av provsvar.

– Mannen är inte avskriven i ärendet, utan är fortfarande misstänkt. Vi får se vad den fortsatta utredningen leder till, säger åklagare Mathias Larsson.

Hur har misstanken mot mannen minskat?

– På vilket sätt misstanken mot mannen har minskat är något som jag inte vill gå in på. Misstanken är helt enkelt inte tillräckligt stark för att det ska finnas skäl att hålla honom fortsatt frihetsberövad.

Fanns det några vittnen till mordet?

– Det vill jag inte gå in på, säger Mathias Larsson, kammaråklagare.

I en kommentar till SVT berättar mannens advokat Mikael Nilsson att den misstänkte under flera timmars förhör redogjort för vad han gjort och vem han träffat. Uppgifter som advokaten tror kan bekräftas av polisutredningen.

Trots kvarstående misstankar menar Mikael Nilsson att frisläppandet sannolikt innebär att mannen kommer avskrivas från utredningen.

Kvinnan ville ha kontaktförbud

Enligt åklagaren ska kvinnan ha lämnat in en ansökan om kontaktförbud för mannen, bara för några dagar sedan, den 29 september.

– Det fanns en ansökan om kontaktförbud, men inget beslut hade tagits i ärendet, säger Mathias Larsson.

Kontaktförbud innebär att en person förbjuds besöka eller ta kontakt med personen som behöver skydd.

Vad händer härnäst?

– Utredningen fortsätter och vi inväntar en hel del tekniska analyssvar, säger Mathias Larsson, kammaråklagare vid Södra Skånes åklagarmyndighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord/dråp utanför Staffanstorp

Mer i ämnet