Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera haschmuffins hittades i frysen hos arbetsledaren. Foto: Ur polisens förundersökning

Arbetsledare gav bort haschmuffins till kollega – barn fick föras till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsledare på ett företag i Skåne gav bort två muffins spetsade med hasch till en kollega. Bakverken hamnade i kollegans frys, men två ovetande familjemedlemmar, varav ett barn, åt upp dem och fick föras med ambulans till sjukhus.

Det var i höstas som en mamma och hennes minderåriga dotter hittades på badrumsgolvet i ett hus i Malmö efter att ha ätit av varsin haschmuffins. De hittade bakverken i frysen och inte vetat vad det var för något. Nu har arbetsledaren, en kvinna i 35-årsåldern, åtalats för narkotikabrott och kollegan, en kvinna i 25-årsåldern, för ringa narkotikabrott.

Kollegan erkände för familjemedlemmar

När mamman och dottern hittades av familjemedlemmar på golvet var de inte kontaktbara och hade yrsel och svårt att andas. Efter att kvinnan i 25-årsåldern, också tillhörande familjen, erkänt att det var hasch i bakverken ringde familjen efter ambulans.

I förhör med polisen berättade kvinnan att hon ”erkände direkt och sa att det var haschmuffins och inget som var menat för dem”.

Mer hasch hittades i bostad

Polisen genomförde efter händelsen en husrannsakan hos arbetsledaren och hittade haschmuffins i frysen och hasch på annat ställe i bostaden. Arbetsledaren uppger i förhör med polisen att hon bakat två satser med totalt 80 muffins. Inuti ska det sammanlagt ha funnits över sex gram hasch. Kvinnan i 35-årsåldern säger också att hon visste att kollegan rökt tidigare och att ”hon kunde ge några kakor att prova”.

”Hemmabakade chokladkakor”

I polisens förundersökning finns anteckningar från en av poliserna som genomförde en husrannsakan i arbetsledarens hem. Den aktuella polisen skriver: ”Bostaden genomsöktes manuellt och i en frys som stod i tvättrummet anträffades vad jag uppfattade som hemmabakade chokladkakor. Jag doftade på dessa och de doftade tydligt med cannabis och togs i beslag”.

De båda kvinnorna har erkänt brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.