Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Han är minst lika ledsen som alla andra”, säger Melka Kjellberg, den åtalade mannens advokat. Foto: Fanny Berg

Åtalade mannens advokat: ”Det finns inget motiv”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen startade rättegången där en man i 20-årsåldern står åtalad för mordet på en kvinna i samma ålder. I en fullsatt rättssal höll åklagaren sin sakframställan. På tisdag är det tid för försvaret att säga sitt.

– Jag har lyssnat med spända öron, men åklagaren lade inte fram något vi inte redan visste, säger Melka Kjellberg, den åtalade mannens advokat.

Mordet ägde rum i Tollarp förra året och det är den mördade kvinnans barndomsvän som är åtalad.

Nekar till brott

– Min klient nekar till brott och han är minst lika ledsen över det här som alla andra. De är ju barndomsvänner och hade nära kontakt, säger Melka Kjellberg.

Under dagens förhandling gick åklagaren igenom de sista dagarna i kvinnans liv. Hon visade via telefonpositionering att kvinnan och mannen umgicks natten innan mordet begicks.

Åklagaren lyfte också vittnen som ska sett en man och kvinna ta sig över vägräcket på E 22:an i Tollarp och att de gick mot Vramsån kort innan att mordet ska ha skett den 22 november 2019.  Och det var i Vramsån som kvinnan hittades död, elva dagar efter att hon försvunnit.

”Fanns ingen konflikt”

– Det fanns ingen konflikt mellan min klient och den mördade kvinnan. Och det finns absolut inget motiv för honom att begå det här brottet, säger Melka Kjellberg.

I dagens förhandling lyfte även åklagaren att kvinnan hade skuld på cirka 2000 kronor till mannen vid tillfället då mordet begåtts.

– Det är något han själv får svara på när det är hans tur att höras i rätten, säger Melka Kjellberg.

På tisdag är det försvarets tur att hålla sin sakframställan.

– Vi kommer att ge svar på de frågor som åklagaren har. Men det finns ingenting som övertygar oss om att han skulle vara skyldig, säger Melka Kjellberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer