Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kvinnan hittades död under tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Försvunna kvinnan i Tollarp hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna kvinnan i Tollarp, Kristianstads kommun, har hittats död. Polisen bekräftar att kvinnans kropp hittats i Vramsån i samband med dagens efterforskningar på platsen.

– Under tisdag eftermiddag har vi anträffat en avliden person i ån. Kroppen som anträffats är kvinnan, bekräftar polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter.

Ärendet rubriceras fortfarande som människorov.

Kan röra sig om mord

Det kan dock röra sig om ett misstänkt mord – något polisen hoppas få svar på inom kort.

Dykare har sökt vid ån under dagen och hittade då den döda kvinna i vattnet. Fyndet gjordes under eftermiddagen, efter att polisen gjort fynd vid Vramsån under den gångna helgen.

– Våra sökhundar gjorde då markeringar intill vattnet. Vi kunde snabbt identifiera kroppen och kontakta närstående. Kroppen ska genomgå rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken. För närvarande är rubriceringen människorov men det kan ändras till mord, säger Robert Loeffel.

Kvinnan sågs till senast den 22 november och var försvunnen i över en vecka innan hennes kropp hittades. Flera fynd som kopplades till kvinnan gjordes under helgen, och på måndagen sökte dykare från sjöpolisen efter kvinnan i samma område. Kvinnans anhöriga är underättade.

Enligt Robert Loeffel kan han inte kommentera om någon person är misstänkt i ärendet.

”Väldigt tragiskt”

Frivilligorganisationen FIKK har sökt efter kvinnan i Tollarp i flera dagar, i områden de fått tilldelade av polisen. Uppemot 50 personer har deltagit samtidigt i sökandet.

– I alla ärenden där vi letar efter en försvunnen person är det väldigt tragiskt när den inte återfinns vid liv. Vi har en nära kontakt med de anhöriga och det knyts ett speciellt band med dem, säger Daniel Brodin, verksamhetschef.

De personer som varit ute med FIKK och sökt kommer att erbjudas samtalsstöd.

– Vi har varit ute varje dag sedan i helgen med patruller. Kvinnan anträffades inte i någon av de sektorer vi sökt igenom, utan i anslutning till en å. Nu samlar vi våra resurser på plats och efter det får varje deltagare åka hem för avlastning. De frivilliga kommer att få samtalsstöd ifall de behöver det, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet