Robert Loeffel, polisens presstalesperson. Foto: David Carlsson/TT/Johan Nilsson/TT

Polisen om försvunna kvinnan: ”Bekymrade”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter att söka i det avspärrade området i skånska Tollarp, där fynd kopplade till den försvunna kvinnan i 20-årsåldern hittades under helgen. – Ju längre tiden går utan att vi hittar några livstecken desto mer bekymrade blir vi, säger Robert Loeffel vid polisen.

Den 22 november gjordes de senast kända observationerna av den kvinnan, som nu har varit försvunnen i över en vecka. Under den gångna helgen arbetade polisen intensivt i sökandet efter kvinnan, med hjälp av bland annat helikopter och specialsökhundar.

På lördagen gjorde polisen flera fynd i ett område utmed Vramsån i södra Tollarp. Området är avspärrat och polisen är på plats även på måndagen.

– Det är föremål som har hittats. Vi vill inte berätta vad det är för föremål, vi ska undersöka om det har bäring i det här fallet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

TT: Är det föremål som ska ha tillhört kvinnan?

– Det är en av arbetshypoteserna.

Misstänkt människorov

Polisen misstänker brott och ärendet rubriceras som människorov, men Loeffel vill inte kommentera om det finns någon misstänkt gärningsperson i nuläget. Samtidigt håller polisen på att teckna en bild av kvinnans kontaktnät för att hitta möjliga spår i fallet.

– Jag kan säga att ju längre tiden går utan att vi hittar några livstecken desto mer bekymrade blir vi, säger han.

– Vi jobbar för fullt, och vår ambition är naturligtvis att hitta henne vid liv. Men vi kan inte sätta in aktiva sökinsatser på måfå. Vi måste ha konkreta uppgifter att gå på, till exempel fynden som hittades.

Vill ha in tips

På måndagen är polisens mobila kontor på plats i Tollarp med syftet att få in tips från allmänheten, som också uppmanas att höra av sig med information till telefonnummer 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

– Det kan vara observationer från den 22 november, men det kan också vara något som har hänt innan eller efter det. Folk bör inte binda sig till vissa datum, säger Robert Loeffel.

Frivilligorganisationen Fikk anordnar en ny sökinsats på måndagen, efter att ett 30-tal frivilliga personer sökte efter den försvunna kvinnan under helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet