Två misstänkta män har anhållits efter sprängningen. Foto: TT/Johan Nilsson

Polisen ber om hjälp – söker vittnen till sprängningen

Uppdaterad
Publicerad

De två män som är misstänkta för att ligga bakom explosionen vid polishuset på Rosengård i Malmö är anhållna på sannolika skäl misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Det meddelade åklagaren Magnus Pettersson under eftermiddagen.

Det har hållits förhör med de misstänkta personerna som kommer att fortsätta höras under dagen. Vad som har framkommit i förhören vill inte åklagare Magnus Pettersson gå in på.

– Jag går inte in på någonting vad gäller motiv eller vad som har framkommit i förhör, säger åklagaren Magnus Pettersson till SVT Nyheter Skåne.

Anlyserar föremål

Vid den tekniska undersökningen av platsen hittades ett antal föremål som nu kommer att gås igenom och analyseras. Polisen jobbar i nuläget brett med fortsatt informationsinhämtning.

– Det stora arbetet handlar om att vi ska få ett helhetsgrepp, säger Magnus Pettersson.

Ber om hjälp

Polisen ber via sin hemsida allmänheten om hjälp för att kunna komma i kontakt med vittnen eller personer som har rört sig i närheten av platsen vid tiden för sprängningen.

– I nära anslutning till den här sprängningen så har det rört sig ett antal personer i området kring polisstationen och von Lingens väg. Vi är angelägna att komma i kontakt med de personer som har varit i närheten, säger Magnus Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen vid polisstationen i Rosengård

Mer i ämnet