Johanna Lindeblad företräder den flicka som misstänks för vållande till annans död. Foto: TT/NJLA

Dödsolyckan i Svedala – misstänkta flickan förhörd av polis

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har förhör hållits med det barn som är misstänkt för vållande till annans död i samband med att en 10-årig flicka föll från ett skoltak i Svedala. Enligt barnets advokat Johanna Lindeblad mår både flickan och hennes familj mycket dåligt över det som har hänt.

– Detta är ett ungt barn och en mycket tråkig olyckshändelse. Familjen och barnet är bedrövade och mår mycket dåligt. Det är allt jag kan säga just nu, säger advokat Johanna Lindeblad.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Skåne är den person som misstänks för att ha vållat den 10-åriga flickans död, själv en några år äldre flicka.

Flickans advokat Johanna Lindeblad berättar att familjen varit föremål för mycket rykten och skriverier på internet och de är oroliga för sin säkerhet.

– Det har vid flera tillfällen dykt upp personer utanför deras bostad och familjen känner sig inte trygg. De upplever också att det inte har fått hjälp och stöd av socialtjänsten i Svedala eftersom detta också är en stor tragedii för dem, säger advokat Johanna Lindeblad.

Hör kyrkoherde Louise Wetterlund om den tragiska händelsen i Svedala och hur vuxna och barn kan gå vidare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– På en liten ort känner många varandra och det kan göra att stöttningen från samhället runtomkring blir större, säger kyrkoherden Louise Wetterlund. Mängder av blommor och hälsningar har samlats på platsen där flickan föll. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.