”Jag kom hit för att hedra henne av respekt, som alla andra”, säger Theo Ekström som var en av alla som samlades vid minnesplatsen vid Tjurasjön i Höör. Foto: Gunilla Fritze

Bilkortege genom Höör för att hedra den döda 18-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen samlades Höörbor i byn för att minnas och hedra den 18-åriga kvinnan som misstänks ha mördats. Många tände ljus vid en minnesplats och strax efter 19-tiden åkte ett tåg av bilar genom byn för att hedra henne.

SVT har varit på plats under dagen och pratat med Höörbor om händelsen och många är berörda. Vid Tjurasjön har man tänt ljus, lämnat blommor och i gruset står det skrivet: ”Vila i frid, du är o kommer vara evigt saknad”.

Vid 20-tiden har ett 60-70tal personer samlats vid minnesplatsen, uppger SVT:s reporter e som är på platsen.

Mordet i Höör

– Det är en varm kväll här och många har samlats. Det är en dämpad stämning, många gråter och sörjer. Man blir berörd, säger hon.

Vid minnesplatsen har folk som kände 18-åringen samlats och flera personer torkar tårarna, säger SVT:s reporter på plats. Foto: Gunilla Fritze/SVT

Kortege med bilar och motorcyklar

Strax efter 19 åkte en kortege av bilar och motorcyklar genom samhället till platsen där hon bodde för att hedra henne.

Under kvällens samlades många yngre som kände henne. En av dem var Ahmed Alassade.

– Många människor gillade henne och det känns bra att många människor kommer hit för att hedra henne. Jag vill stötta hennes familj, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Höör

Mer i ämnet