Förutom fängelsestraff döms den 27-årige mannen att betala skadestånd på 60 000 kronor till var och en av Elin Klintebergs familjemedlemmar. Foto: Johan Nilsson/TT

27-åring döms till 16 års fängelse för mordet på Elin i Höör

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige mannen som stod åtalad för mordet på 18-åriga Elin Klinteberg i Höör döms till 16 års fängelse. Enligt domen ska mannen ha slagit henne med en hammare och sedan grävt ned hennes kropp för att dölja mordet.

Den 30 mars 2021 anmäldes Elin Klinteberg försvunnen efter att ha tillbringat kvällen i 27-åringens husvagn. Från första dagen misstänktes mannen, som till slut erkände, efter att polisen hade funnit blodspår i hans trädgård.

27-åringen berättade att han hade dödat Elin Klinteberg, men att det inte hade varit hans avsikt. Han avslöjade även var han hade gömt hennes kropp samt var polisen skulle hitta mordvapen och kvinnans tillhörigheter.

Enligt domen hade gärningsmannen avsikt att döda, även om det inte finns någon anledning att tro att gärningen var planerad.

”Borde ha blivit livstids fängelse”

Enligt målsägandebiträdet Leif Persson hoppades familjen på att 27-åringen skulle dömas till livstids fängelse.

– Åklagaren var mycket tydlig med att mannen borde dömas till det. Vi är nöjda på det sätt att det handlar om mord, men vi hoppas på en överklagan, säger Leif Persson.

Förutom det tidsbestämda fängelsestraffet döms den 27-årige mannen att betala skadestånd på 60 000 kronor till var och en av Elin Klintebergs familjemedlemmar.

– Skadeståndsbeloppet är till vår belåtenhet, men det ersätter aldrig ett liv. Det går inte en enda dag utan att familjen minns sin dotter och syster, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.