Bjärredsborna hedrade den döda familjen med blommor, ljus och choklad. Foto: Susanne Nord

Bjärredföräldrarna lämnade ett avskedsbrev

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrarna som hittades döda tillsammans med sina döttrar den 9 januari i familjens villa i Bjärred hade lämnat ett avskedsbrev, enligt polisen. Båda föräldrarna hade undertecknat brevet där det står att de inte såg någon livskvalitet eller framtid på grund av döttrarnas sjukdom.

Familjen hittades död i Bjärredsvillan den 9 januari och förundersökningen pågår fortfarande.

Polisen har nu en uppfattning av vad som har hänt i villan men fortfarande saknas svar på en del analyser för att få en fullständig bild av vad som har hänt och på vilket sätt familjen dog.

Föräldrarna överens

Enligt polisen fanns det ett avskedsbrev från föräldrarna.

– I avskedsbrevet berättar de att de varit överens om beslutet att avsluta sina egna och barnens liv, säger Lina Isaksson, presschef vid polisen Region Syd, till SVT Nyheter Skåne.

– Anledningen, som de beskriver, är att de inte såg någon livskvalitet eller framtid på grund av att barnen hade en sjukdomssituation.

Brevet var undertecknat av båda föräldrarna.

– Vi avvaktar just nu resultat från de tekniska undersökningarna och från obduktionerna. Vi har redan hållit ett femtiotal förhör med anhöriga och andra i familjens närhet. Det återstår en del förhör för att få en bild av händelseförloppet och kunskap om den situation som fanns i familjen, säger Lina Isaksson.

Anhöriga underättade

Polisen har gjort omfattande tekniska undersökningar i huset som fortfarande är avspärrat och enligt polisen kommer det att fortsätta vara det så länge förundersökningen pågår.

Kan du säga något om hur de dog ?

– Nej, det vill jag inte göra, dels av hänsyn till de anhöriga, dels för att vi ännu inte har fått resultaten från obduktionerna.

Familjens anhöriga är underrättade om det som hittills har kommit fram. Förundersökningen kommer med största sannolikhet att läggas ner när den är klar, eftersom de misstänkta inte längre är i livet.

– Villan kommer att vara avspärrad så länge förundersökningen pågår. Vi får ju se vad resultaten av de tekniska undersökningarna ger och om vi har anledning att gå in och göra ytterligare undersökningar. Vi behåller avspärrningarna så att brottsplatsen inte blir påverkad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Döda familjen i Bjärred

Mer i ämnet