På torsdagen besköts en buss vid Sockerbitstorget. Katarina Möller är en av chaufförerna i Arlöv. Foto: Mikael Nilsson/Privat

Busschaufför i Arlöv: ”Känner oro efter skotten”

Uppdaterad
Publicerad

Busschauffören Katarina Möller känner oro efter torsdagskvällens skott som träffade en buss när den passerade centrala Arlöv.

– Klart man kommer att reflektera över det när man kör förbi, säger hon.

Katarina Möller ska just gå på sitt eftermiddagspass på busslinje 130 mellan Lund och Malmö via Åkarp och Arlöv när SVT Nyheter Skåne når henne. Det är hennes jobb att köra fredagströtta helgfirare förbi Sockerbitstorget, där en skottlossning bröt ut tidigt på torsdagskvällen.

– Det är ju ett offentligt transportmedel, så jag känner att det är väldigt sårbart. Tidigare har man ju kastat stenar och flaskor på bussar. Samtidigt är det en extern händelse och som busschaufför kan jag inte påverka mycket förutom att utstråla trygghet, kompetens och professionalism.

LÄS MER: Bibliotek och bostadshus i Arlöv träffades av skott

Polisen bedömer att bussen som träffades av skott på torsdagen inte var målet för skjutningen. För Katarina Möller innebär den informationen bara att hon känner marginellt säkrare.

– Det är vad de tror. Men vem som helst kan vara på fel plats vid fel tidpunkt. Samtidigt vill jag inte slösa min tid på att vara orolig, säger hon.

LÄS MER: Buss beskjuten i Arlöv – bil kan ha varit målet

Under eftermiddagens körpass kommer hon istället att lägga kraft på sina passagerare:

– Jag kommer behandla varje person som om den var den viktigaste människan i världen. Ge dem ett stort leende och önska dem en trevlig helg, säger Katarina Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.