Arkivbild. Dykare söker i vattnet utanför Amager i Köpenhamn. Foto: Johan Nilsson/TT

Dansk polis letar fortfarande efter Kim Walls kvarlevor

Uppdaterad
Publicerad

Köpenshamnspolisen har ännu inte gett upp hoppet om att hitta de saknade kroppsdelarna av den svenska journalisten Kim Wall, som dog efter att hon följt med på den danska ubåten Nautilus natten till fredagen den 11 augusti.

Både dykare och likhundar fortsätter att leta efter delar av Kim Walls kropp i området kring Køge-bukten.

– Vi söker fortfarande efter de delar som saknas efter Kim Wall men har ännu inte funnit några. Vi är just nu i ett område kring Køge. Vi kommer göra ett uppehåll i sökandet om det väntade ovädret drar in, säger Köpenhamnspolisens presstalesman Jesper Bangsgaard till SVT Nyheter Skåne på onsdagen.

Mordet på Kim Wall

Polisen ska nu ha kartlagt ubåtens fullständiga rutt men vill ännu inte offentliggöra den i sin helhet.

– Vi har under veckan som gått fått assistans av svenska likhundar. De har varit i Danmark i tre dagar och i samband med det har vi även haft dykare ute, säger Jens Møller på Köpenhamnspolisen till den danska tidningen Ekstra Bladet.

Hittills har endast Kim Walls torso blivit funnen. Den hittades av en privatperson på södra Amager. Övriga kroppsdelar saknas fortfarande.

– Det finns ingen tidsplan för hur länge vi kommer leta i nuläget. Ett stort område ska sökas igenom och först när det är gjort, blåser vi i så fall av sökandet, säger presstalesman Jesper Bangsgaard vid Köpenhamnspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet