• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Anders Gustafsson berättar om den dåliga arbetsmiljön på Arbetsförmedlingen. Foto: SVT

”De är skrämda till tystnad”

Uppdaterad
Publicerad

Före detta handläggaren Anders Gustafsson vittnar om att de anställda på Arbetsförmedlingen i Arlöv inte vågar säga ifrån trots öppna trakasserier.

Anders Gustafsson jobbar inte längre på Arbetsförmedlingen i Arlöv utan är idag egen företagare. Han var entusiastisk när han började jobba på kontoret 2009.

– Jag kom in och började jobba som jobbcoach, berättar Anders Gustafsson. Jag tyckte det var väldigt trevlig atmosfär där. Det var underbara arbetskollegor och till en början var det ett mycket trivsamt arbete.

Men efter en tid reagerade Anders Gustafsson på den dåliga arbetsmiljön, på de öppna trakasserierna och sa ifrån till chefen. Han fick då uppleva vad flera av hans kollegor redan varit med om.

– Mitt förhållande till chefen ändrades väldigt mycket då, säger Anders Gustafsson, före detta anställd. Jag fick felaktiga påhopp, falska anklagelser och jag kände att jag behöver inte detta. Så jag sa upp mig.

Anders Gustafsson sa upp sig i mars 2012 och slutade på Arbetsförmedlingen. Enligt Anders och de arbetsförmedlare som vi varit i kontakt med handlar det om kontorschefens ledarstil. Sedan han började för tio år sedan har personalen inte känt sig trygga.

– Det handlar helt klart om chefens ledarskap, säger Anders Gustafsson. De anställda är skrämda till tystnad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sydnytt granskar Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet