”Ni har ett kontor som blöder”

Uppdaterad
Publicerad

Utdrag ur en incidentrapport som Sydnytt tagit del av. Den har lämnats till ledningen i Skåne av en arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingens kontor i Arlöv.

”Efter noga övervägande, väljer jag att lämna en incidentrapport gällande arbetssituation och det ledarskapet som jag fått uppleva på AF Arlöv.

De senaste 4 åren har jag arbetat på Af kontoret i Arlöv. Under dessa år har jag bevittnat och upplevt ett maktmissbruk som är svårt att förstå och ännu svårare att försvara. Arbetsförmedlingens chef NN och hans ledarskapasstil medförde att jag blev utsatt för mobbning, kränkningar och trakasserier av ingen annan än chefen själv. Att chefen kunde vara taskig och vid olika tillfällen haft beteende som inte var exemplariska kunde jag stå ut med, jag lärde mig att acceptera hans sätt. Vad jag dock inte kunde ställa upp på var de oegentligheter som pågått på kontoret länge och som påverkade mitt dagliga arbete. Påpekande av dessa oegentligheter påverkade chefens attityd mot mig, jag blev stämplad som en negativ och illojal medarbetare. Situationen blev inte bättre när jag i maj 2012 samt i september 2012 skrev insändare i min fackliga tidning.”

”Jag kontaktade Mattias Buvari som vidarekopplade ärendet till dåvarande områdets chef NN. Tillsammans med arbetsskyddsombudet och NN träffade vi NN. Detta möte gav inga svar och ärligt talat vet jag inte ens idag vad det hela handlade om.”

”Jag har dock frågor som jag hoppas att någon i organisationen kan besvara. Jag vill veta hur kan jag/vi som medarbetare kunna ha förtroende för en chef som tillåter oegentligheter på kontoret och bestraffar den som lyfter upp dessa? Hur kan det vara tillåtet att trakassera en medarbetare för att denne skriver insändare till sin fackliga tidning?”

”Vid handledning som nu erbjuds för alla på kontoret har handledaren från Previa sagt (här citerar jag)”ni är ett kontor som blöder”. Det säger väl väldigt mycket!?”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sydnytt granskar Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet