Robert Douhan och Alex Flygare från Skurup har skilda åsikter kring slöjförbudet. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Förbudet fortsätter att väcka känslor

Uppdaterad
Publicerad

Efter slöjförbudet på skolor i Skurup har fler elever börjat använda slöja i protest på Prästamosseskolan. Och förbudet är en omtvistad fråga bland Skurupborna.

Sedan slöjförbudet infördes på Skurups skolor i december har frågan blivit omstridd och åsikterna bland Skurupborna är delade.

Alex Flygare från Skurup uppfattar slöjförbudet som kränkande. Och han tycker att protesterna bland eleverna mot förbudet är bra.

– Det är bra att eleverna sätter ner foten. Detta är ett beslut som påverkar barn på individnivå. Alla ska ha rätt att utöva sin religion, säger Alex Flygare, från Skurup.

Robert Douhan från Skurup tycker att det är bra med ett slöjförbud i skolan. Han menar att barnen inte alltid själva får välja om de vill bära slöja eller ej.

– Religion ska inte blandas in och absolut inte när det handlar om barn. Och vi lever i ett svenskt samhälle – varför ska man gömma sig? säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slöjdebatten i Skurup

Mer i ämnet